David Michie a Dalai l√°ma macsk√°ja

A dalai l√°ma macsk√°ja

David Michie a Dalai l√°ma macsk√°ja. Fura egy c√≠m ez.¬† Kerestem valami k√∂nnyŇĪ, sz√≥rakoztat√≥ olvasm√°nyt √©s r√°tal√°ltam erre a sorozatra, amely hamar a kedvenc olvasm√°nyomm√° v√°lt-√≠rja L√©vay Szabina. K√∂vetkezz√©k Szabina k√∂nyvaj√°nl√≥ja A dalai l√°ma macsk√°ja c√≠mŇĪ k√∂tetrŇĎl.

Ez a sz√≠vmelengetŇĎ, humoros √©s b√°jos t√∂rt√©net egy kismacska szemsz√∂g√©bŇĎl mutatja be a dalai l√°ma, √©s t√°gabb √©rtelemben a buddhizmus vil√°g√°t. Tan√ļi lehet√ľnk, ahogy a kicsit hi√ļ, kicsit lusta, de v√©gtelen√ľl j√≥ sz√°nd√©k√ļ macska felfedezi a l√°mak√∂rnyezet√©t, bar√°ts√°gokat k√∂t, felfedez√©seket tesz. Rendk√≠v√ľl sz√≥kimond√≥an √©s sok humorral √©rtelmezi a t√∂rt√©nteket, √©s √≠gy k√∂z√©rthetŇĎ m√≥don magyar√°zza el a buddhizmus alapelveit, amit a mindennapokban is √°t√©lhet√ľnk.

Könyvsorozat

A dalai l√°ma macsk√°ja
A dalai l√°ma macsk√°ja

Ugyan ki ne szeretn√© a macsk√°kat?! A cic√°k im√°dnival√≥ l√©nyek, akik spiritu√°lis nyugalommal vannak meg√°ldva. Tal√°n pontosan ez√©rt v√°lasztott fŇĎszereplŇĎj√©nek David Michie a h√°rom r√©szes k√∂nyvsorozat√°hoz egy himal√°jai cic√°t √©s nem is ak√°rmelyiket: a Dalai L√°ma macsk√°j√°t.

David Michie a Dalai l√°ma macsk√°ja

sorozat elsŇĎ k√∂tet√©t az√©rt vettem meg, mert egy cica a fŇĎszereplŇĎ. Mi m√°s√©rt? Aki ismer vagy olvasta valamelyik novell√°mat, az tudja, hogy √©lek halok a macsk√°k√©rt.

Utaz√°shoz pedig mindig kell egy j√≥ k√∂nyv. B√°r mostans√°g a nyaral√°s sz√≥ba sem j√∂het, az√©rt tavasszal megengedt√ľnk magunknak egy hossz√ļ h√©tv√©g√©t. Kerestem valami k√∂nnyŇĪ, sz√≥rakoztat√≥ olvasm√°nyt √©s v√©letlen√ľl tal√°ltam a sorozatra. Gondoltam, olvasok egy aranyos t√∂rt√©netet, de ann√°l sokkal t√∂bbet kaptam.

 

 

A könyvet ITT  találjátok.

 

A Dalai l√°ma macsk√°ja

A Dalai l√°ma macsk√°ja, r√∂viden DLM, egy sz√≠vmelengetŇĎ t√∂rt√©net egy √©hezŇĎ, sajn√°latra m√©lt√≥ kiscic√°r√≥l, akire v√©letlen√ľl r√°tal√°l a Dalai L√°ma √ļtban hazafel√© √©s mag√°hoz veszi. Egy h√≥f√∂dte, gy√∂ny√∂rŇĪ Himal√°j√°ra n√©zŇĎ szent√©lybe ker√ľl √©s ŇĎ lesz a Dalai L√°ma szeme f√©nye. DLM szem√©n kereszt√ľl bepillant√°st nyer√ľnk Ňźszents√©ge √©let√©be, aki apr√≥ k√©mk√©nt tud√≥s√≠t az esem√©nyekrŇĎl √©s a Dalai L√°ma hollywoodi vend√©geirŇĎl, akiket diszkr√©ten sosem nevez a nev√ľk√∂n, m√©gis t√∂k√©letesen tudjuk kikrŇĎl is van sz√≥, annyit c√©lozgat r√°juk.

 

√ČlethŇĪ √°br√°zol√°s

David Michie teljesen beleb√ļjik a cica bŇĎr√©be √©s √©lethŇĪen √°br√°zolja a melegsz√≠vŇĪ, kicsit √∂nzŇĎ √©s kotnyeles, boh√≥k√°s, m√©gis b√∂lcs macsk√°t. Mintha csak egy igazi cica kalauzolna minket v√©gig a szent√©lyen.¬† √Ām de t√∂bbet is ad ez a k√∂nyv ann√°l! A cica seg√≠ts√©g√©vel megismerkedhet√ľnk a buddhizmussal. Dalai L√°ma macsk√°j√°val egy√ľtt tanulhatunk a buddhizmus vil√°g√°r√≥l: a tanuls√°gos t√∂rt√©neteket olvasva bepillanthatunk ebbe a rejt√©lyes k√∂zegbe.

A három kötetes sorozat

egyre m√©lyebben belemer√ľl a spiritualit√°sba, mint ahogy DLM is megpr√≥b√°l megtanulni medit√°lni, elfogadni a kuty√°kat, meg√©rti l√©te val√≥j√°t. V√©g√ľl DLM zaf√≠rk√©k szemein kereszt√ľl megismerj√ľk a buddhizmus n√©gy nemes igazs√°g√°t. DLM pedig komment√°lva figyeli milyen felismer√©sekre √©brednek r√° ŇĎszents√©ge vend√©gei √©s az olvas√≥. A k√∂nyv tele van b√∂lcsess√©ggel, humorral √©s egy kis ir√≥ni√°val, melynek k√∂sz√∂nhetŇĎen teljesen mag√°val ragad a t√∂rt√©net.

 

√Ėsszegz√©s

Sz√°momra hihetetlen√ľl m√©ly utaz√°st ny√ļjtott a k√∂nyv, olyannyira, hogy p√°r h√©t kellett, mire a k√∂vetkezŇĎ k√∂tetet el tudtam kezdeni. Aki t√∂bbet akar, mint egy boh√≥k√°s t√∂rt√©net, annak sz√≠vbŇĎl aj√°nlom David Michie A dalai l√°ma macsk√°ja sorozat√°t, mert Ňźszents√©ge f√©ltett kincse, Minden IdŇĎk Legszebb Teremtm√©nye, a Dalai L√°ma ig√©zŇĎ zaf√≠rk√©k szemŇĪ macsk√°j√°nak t√∂rt√©net√©t mindenkinek el kell olvasnia!

 

Lévay Szabina

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©.

A weboldalon a minŇĎs√©gi felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny √©rdek√©ben s√ľtiket haszn√°lunk.
%d bloggers like this: