Benedict Bridgerton és a Hamupipőke sztori

Benedict Bridgerton és a Hamupipőke sztori

Egy igazi Hamupipőke sztori következik. A Bridgerton család történetét követve, megelevenedett előttünk egy szeretetre méltó népes család képe, ami elvarázsolta a nézőket, köztük engem is. A második évad még várat magára, de én a türelmetlen, kíváncsi természetemnek köszönhetően, már a harmadik könyvet is elolvastam és örömmel kijelentem, továbbra is Bridgerton lázban égek! A Julia Quinn által írt Bridgerton sorozatból, Daphne és Anthony után a következő kötet, amelyet boncolgatni fogok, az Benedict Bridgerton története, a Tisztességes ajánlat. Lévay Szabina kritikája a soron következő Bridgerton kötetről.

,,Rend a lelke mindennek”

Benedict Bridgerton és a Hamupipőke sztori
Benedict Bridgerton és a Hamupipőke sztori

Benedict Bridgertonról nem sokat tudtunk meg a Netflix sorozatából. Mivel B betűvel kezdődik a neve, azonnal tudjuk, hogy a második gyermekről van szó. „Mert rend a lelke mindennek!” -ugrik be rögtön Violet Bridgerton megjegyzése a sorozatból. Benedict kicsit csendesebb, mint Colin, de ettől remek a humora és van annyira felelősségteljes, mint Anthony, hiszen a bátyja őt kéri fel segédnek a párbajhoz.

Rajong a művészetekért, remekül rajzól, de művészi ambícióit még nem próbálja megvalósítani, inkább csak kezdi felismerni. Gondolom a későbbi évadokban fog jobban kiteljesedni és kíváncsi vagyok, hogy a film producerei hogyan alakítják majd a karaktere fejlődését. Remélem nem változtatják meg nagyon, mint Anthonyért. Itt még egy jellegtelen mellékszereplő, de mint tudjuk a Tisztességes ajánlat az ő története, így később ő is a főszereplővé válik.

Hamupipőke sztori

Számomra nem vált kedvenc karakterré, bár a történetét örömmel olvastam. Julia Quinn egy aranyos Hamupipőke sztorit alkotott meg Benedict Bridgertonnak. Nem is lehetne szebb és romantikusabb a története! Egy átlagos éjszaka, egy álarcosbál, mikor a férfi megpillant a terem túloldalán egy ismeretlen gyönyörű hölgyet, ki nem árulja el nevét, de a férfi azonnal tudja, hogy ő az a nő, akiről mindig is álmodott. Természetesen a hölgynek éjfélkor távoznia kell, csak egy fél pár kesztyűt hagyva maga után véletlenül, mielőtt eltűnik a sötét éjszakában kétségek között hagyva a férfit. Ismerősen hangzik a történet?

Igazi herceg

Természetesen Julia Quinn remek írónő és nem ad nekünk szenilis herceget, mint a Grimm testvérek vagy a Walt Disney. Egyáltalán ki tud elképzelni egy olyan férfit, aki egész éjjel a szíve hölgyével táncol és nem emlékszik az arcára? Mert ha nem emlékszik a hangjára, az egy dolog, de az arcára? Azonnal írná fel az orvos a gyógyszert! Vagy lehet, tettek valamit a puncsba? Az ostobaságáról ne is beszéljünk, hiszen cipő alapján megtalálni a vágyott nőt, nem épp a legbölcsebb döntés. Vagy akkor még mindenkinek más méretű volt a lába? Talán lábfetisiszta az a herceg?

Álmatlan éjszakák

Szerencsére Benedictnek nem a kézméret alapján kell megtalálnia a hölgyet és remekül emlékszik a nő arcának azon részleteire, amelyek kilátszódtak az álarc alól. Egy címer vezeti nyomra, amit a kesztyűbe hímeztek és jó családhoz is megy, csak a gonosz mostohával nem számol a fiatalember, aki igen nem szívleli a mostoha lányát. Benedict pedig csalódottan távozik, hogy a szíve hölgyéről álmodozzon álmatlan éjszakákon.

Hamupipőke, akinek becses neve Sophie, viszont alaposan lebukik az ifjú Bridgerton érdeklődése után, hiszen a cipellő, amit viselt és természetesen nem az övé volt, megsérült és ez ékes bizonyítéka annak, hogy a hölgy tilosban járt. Természetesen a tündér keresztanya, aki itt a szolgáló, megússza a történetet. Szegény Sophie viszont nem, kidobják a házból, így egy ideig szobalányként tengeti tovább az életét, hogy egy újabb véletlen találkozásnak köszönhetően egymásra találjanak. Benedict Bridgerton viszont nem ismeri meg álarc nélkül. Végül is ez érthető, arról nem beszélve, hogy a könyv szerint két év telik el a bál és az újabb találkozás között. Bevallom, én még azoknak az arcára sem mindig emlékszem, akiket tegnap futólag láttam.

Julia Quinn remekül ábrázolja a két fiatal érzéseit és gyötrődését. Az egyik tudja a másikról, hogy kicsoda, de nem árulhatja el, hogy ő az a titokzatos hölgy arról az éjszakáról. Őszintén belegondolva, szerintem Benedict nem is hinné el neki, hogy ő a titokzatos álmai nője. Az ifjú Bridgerton értetlen az érzéseivel kapcsolatban. Benedict vonzódik a lányhoz, de szíve még az álarcos hölgyé és ez a kettősség furcsa érzéseket és gondolatokat, kétségeket ébreszt benne.

Őrlődik az álmaiban feltűnő ezüstruhás, maszkot viselő hölgy és a gyönyörű, vonzó, egyszerű szobalány között.  A legbosszantóbb, hogy mindakettő elérhetetlen a számára. Az egyikről nem tudja, hogy kicsoda valójában, a másik pedig visszautasítja a közeledését, pontosabban, hogy a szeretője legyen. Benedict a tökéletes hősszerelmes, aki még akkor is próbálkozik, amikor a lány már többször nemet mondott.. Természetesen rengeteg titok áll közéjük  és bonyolítja a helyzetet, a megoldás pedig várat magára, hiába epednek egymás után.

Egy anya mérhetetlen szeretete

Violet Bridgerton viszont brillírozik ebben a könyvben. A történetbe kirajzolódik a hölgy gyermekeihez fűződő kapcsolata és mérhetetlen szeretete, elfogadó képessége. Számára csak az a fontos, hogy gyermekei boldogok legyenek, mit számít a rang, a társaság megítélése, az ő boldogságuk a legfontosabb számára és ezért bármit hajlandó megtenni, természetesen csak is fenséges, úrihölgyhöz méltó módon. Az biztos, hogy nem lennék Violet Bridgerton ellensége, nagyon veszélyes tud lenni, ha akar és ebben a könyvben be is bizonyítja milyen leleményesen védelmezi a gyermekeit vagy azok szerelmét.

Ebből a könyvből sem maradhat ki Colin Bridgerton, akinek csupán a jelenléte megvilágosodást és megnyugvást hoz Benedictnek. Édesanyja segítségével a szeretett hölgy is kiszabadul a gonosz mostoha karmai közül és a fiatalok boldogan élhetnek, amíg meg nem halnak. Igazi tündérmese! Mi is lehetne ennél szebb?

Folytatása következik

Bár nagyon tetszett ez a kötet is, még mindig nem mondanám a kedvencemnek. Az még várat magára, de már közeledünk. Colin Bridgerton és Penelope Fetherington története elég ígéretesnek tűnik. Meglátjuk, mit tartogat a Mr. Bridgerton csábítása című kötet!

Lévay Szabina

 

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: