Esküvő lesz, avagy itt a 8. Bridgerton kötet

Esküvő lesz, avagy itt a 8. Bridgerton kötet

Végre elérkeztünk az utolsó Bridgerton gyermek történetéhez. Bár vártam a könyvet és az előző kötet is tetszett, mégis úgy éreztem, hogy már nem fog tudni újat mutatni Julia Quinn, ám nem ez történt.  Mivel hatalmas Bridgerton rajongó vagyok nem tarthat vissza semmi, hogy elmondjam mennyire imádtam ezt a Julia Quinn kötetet is. Következzen a nyolcadik Bridgerton történet az Esküvő lesz.

Bridgerton fivérek

A nyolcadik Bridgerton kötet az Esküvő lesz Gregory története, akit eddig még nem sikerült megismernem. Daphne és Anthony történetében még csak mellékszereplőként olvashattam róla, mint a legkisebb gyerekek egyike. Az utána lévő kötetekben pedig iskolában tanult, így nem lehetett jelen az eseményeknél. Az első történet, ahol ténylegesen megjelenik, az a Sir Philippnek szeretettel, ahol a többi fivérével Eloise erényét mentek megmenteni. Érdekes, hogy csak ebben a kötetben szerepel együtt a négy fivér, ami kár, mert elég érdekes lett volna, ha az író többszőr összerakja őket. Bevallom, még mindig mosolygok azon a jeleneten, ahogy szerencsétlen Sir Philip otthonába berobban a négy fiatal Bridgerton. Nagyon mókás jelenet! Én nagyon élvezem a Brigerton gyerekek civakodását és szívesen láttam volna több évődést a fivérek körében. Gregory és testvérei között nagy a korkülönbség, ami meg is mutatkozott az ötödik kötetben, mert folyamatosan lekezelték fiatal kora miatt, így nem tudott eléggé kitűnni, hogy jobban láthassam ki is ő. A hetedik kötetben már többet szerepelt és megismerhettem, mennyire rajong a húgáért, Hyacintért.

Egy romantikus férfi

Így a nyolcadik kötet után mi a véleményem Gregory Bridgertonról? Mit is mondhatnék róla? Mikor olvastam a könyvet hangosan felsóhajtottam, hogy “Édes Szívem!”. Annyira cuki az a fiú! A legromantikusabb Bridgerton fivér a négy közül. Ha nem lenne, esküszöm, hogy ki kellene találni! Az a fiú keresi a szerelmet, szerelmes szeretne lenni és megnősülni. Anthony csak gondol egyet és megnősül. Benedict szerelembe esik első látásra és utána keresi a titokzatos hölgyet. Colin meg sem akar nősülni először, csak úgy hozza a pillanat, de Gregory más. Álmodozik a szerelemről és a nőről, aki esetleg valaha a menyasszonya lesz. Komolyan veszi a hölgyeket, nem arrogáns, nagyon vidám és igen talpraesett fiú. Mindent maga szeret megoldani, így nem meglepő, hogy ez az egyedüli kötet, ahol Anthony és Colin nem igazán tud segédkezni, pedig a többi könyvben ők nyújtják a megoldást. Gregorynak nincs szüksége segítségre, kivéve az édesanyját és húgát, de az is csak a társadalmi elvárások miatt történik. Minden mást megold maga, még a pisztoly csövével is szembe néz, csak hogy szíve választottját megmentse. Nagyon más, mint a fivérei és éppen ezért imádtam. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többi fivér ne lenne hősies, mert azok, de Gregory az az igazi romantikus védelmező, csak imádni tudom.

A főhősnő, Lucy

A főhősnőnk Lucy, épphogy kilépett az iskolapadból, kicsit naiv, de nagyon érett személyiség, aki bár első báljára készül, már nagybátyja elrendezte a sorsát, jegyességben jár. Így találkozik először Gregoryval, aki majd eleped Lucy barátnőjéért Miss Hermione Watsonért, és mivel a lány úgy gondolja illenének egymáshoz, tanácsokkal látja el az ifjú Bridgertont. Ám szépen lassan ráébred, hogy beleszeretett Gregoryba és a saját szíve ellen dolgozik, de nem tehet mást, mert a családi titkok, a zsarolás miatt nem bonthatja fel eljegyzését.

Gregorynak is lassan feltűnik az okos, kedves, szép lány, aki szereti a rendet és a részleteket, de még nem érti az érzéseit. Miután Hermione kompromitáló helyzetbe sodorja magát Lucy bátyjával és eljegyzik, az ifjú Bridgerton rádöbben, hogy csak rajongott a lányért, de igazán nem szerette és akibe igazán szerelmes az Lady Lucinda. Ám hiába vall bátran szerelmet Lucynak, aki viszonozza előszőr az érzéseit, mégis elutasítja őt. Gregory érzi, hogy nem stimmel valami, nem hagyja annyiban a dolgot és megtudja milyen okok vezérlik szerelmét, hogy őt eltaszítsa magától. Gregory pedig igazi hősszerelmesként mindent megtesz, hogy megmentse a lányt és egymáséi lehessenek.

 

Amikor olvasni kezdtem a könyvet, nagyon mérges lettem. Julia Quinn azonnal belevágott a közepébe, Gregory rohan megakadályozni az esküvőt. Az első fejezetet végére teljes extázisban ültem és izgatottan lapoztam a következő oldalra, mi lesz a folytatás, erre elkezdi mesélni az elejétől, hogyan találkozott a két főszereplő. Azt hittem felrobbanok! Annyira nem szeretem az ilyet! Tudom, hogy ezt főleg figyelemfelkeltésként használják, de miután elhúzta az író a mézesmadzagot, várjak majdnem kétszáz oldalt, hogy megtudjam mi történik? Na én aztán nem! Azt szeretem, ha egy történetben szépen felépítve fokozatosan jutunk el a bonyodalomig, de ehhez nincsen türelmem! Azonnal hátra lapoztam és elolvastam a végét, utána a közepét. Mint mikor eszek egy levest, aztán a desszertet és harmadiknak hagyom a főételt. Igen! Bevallom, hogy rossz kislány voltam. Viszont Julia Quinn igazi hősszerelmest faragott Gregory Bridgertonból, amit azonnal látni akartam. Van ilyen…

A történet vége

Julia Quinn továbbra is nagyszerű leírásokkal és ábrázolásokkal tette élvezetessé a könyvet tökéletes karakterekkel, hozva a régi szereplők megszokott jellemvonásait. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy olvassa el nem csak ezt a könyvet, hanem az egész sorozatot. Nagyon megéri!

Most, hogy már az összes Bridgerton kötetet elolvastam, nagyon elégedett vagyok a sorozattal és sajnálom, hogy nem lesz több, mert úgy éreztem, hogy egy gyengébb kötet után Julia Quinn megint szárnyalt. Még hátra van a Boldogan éltek kötet, ami állítólag feltárja mi lett a testvérek sorsa. Bár szerintem a könyv címe eléggé árulkodó.

Lévay Szabina

http://szabinalevay.hu

Lévay Szabina írói oldal

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: