Rossz kor, avagy itt az új Bridgerton kötet

Rossz kor, avagy itt az új Bridgerton kötet

Már mindenki tudja, hogy nagy Bridgerton rajongó vagyok, így nem meglepő, hogy a következő ajánló egy Bridgerton regény lesz, a Rossz kor. Imádom Julia Quinn regényeit és ezt a könyvet is türelmetlenül vártam, de be kellett látnom, hogy az ötödik részt nem tudta felülmúlni. Egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy tetszett vagy sem. Következzen Lévay Szabinától Julia Quinn a Rossz kor című kötetének ajánlója, ami talán kicsit kritika is egyben.

Rokoni szálak a Bridgerton családban

 

Rossz kor, avagy itt az új Bridgerton kötet
Rossz kor, avagy itt az új Bridgerton kötet

Julia Quinn nagyot alkotott, mikor megteremtette a Bridgerton család minden egyes tagját és a róluk szóló történetek egyre jobbak és jobbak lettek. Nálam az ötödik könyv, a Sir Philippnek szeretettel lett a kedvenc és izgatottan vártam, hogy a következő rész még jobb legyen, ahogy a tendencia mutatta. Viszont rögtön akadt egy kis problémám, mivel a Rossz kor Francesca történetét dolgozza fel, de vajon  ki is ez a lány?

Bárhogy próbáltam visszaemlékezni, nem jutott eszembe egy emlékezetes jelenet sem Francescával. Talán megjelent Daphne és Benedict történetében, de mivel gyorsan férjhez ment, a többi könyvben csak megemlítették, így nem tudtam hová tenni. Nem baj, gondoltam, majd megismerem a karakterét ebből a kötetből. Talán ezért nem jó, ha egy író ennyi szereplőt mozgat, hisz nehéz mindet egyformán megszerettetni az olvasóval. Velem is ez történt, nem lett kedvenc karakterem. Hát igen, kinek a pap, kinek a papné és van már pár kedvencem a Bridgerton famíliában.

Julia Quinn természetesen megint nagyot alkotott. Remek párbeszédek és érzelmi szálvezetés, csak szerintem éppen átesett a ló túloldalára a túl mély erotikával. Ne értsetek félre, nem zavart, sőt, mivel az író nagyon is igényesen és ízlésesen írta körül a történéseket élveztem a pikáns jeleneteket, de úgy éreztem, hogy sajnos a történet rovására ment.

Francesca Bridgerton története

Miből is áll a történet? Francesca férjhez megy és két év múlva megözvegyül. Pár év múlva legjobb barátja Michael, aki eltávolodott tőle mert mély érzelmeket táplált iránta, visszatér és Colin bíztatására feleségül szeretné venni az érzelmeivel vívódó lányt. Francesca szintén vonzódik hozzá, de helytelennek tartja ezt a frigyet. Természetesen a múlt kísérti mindkettőjüket, ezért a lány elutasítja, így a férfi szexszel próbálja rávenni a házasságra, ami sikerül is. A végére természetesen megértik, hogy szeretik egymást és egy nagyon cuki pár lesz belőlük. Ez elég is egy romantikus regény alapjának, de a többi Bridgerton könyvhöz képest nem éreztem érdemlegesnek a történetet. Valami még hiányzott, legalábbis nekem.

Azt el kell ismerni, hogy Julia Quinn egyik legerotikusabb könyvéről van szó. Mint már említettem, az író nagyon ízlésesen, finoman mutatja be az erotikus jeleneteket, amiből meglehetősen sok van. Nincs két egyforma pár és nincs két egyforma kötet e tekintetben. Egy elem nagyon tetszett ebben a történetben. Maga Franceska már nem egy tudatlan kislányként szerepelt, hiszen özvegyasszonyként tudta mire számíthat egy férfitől.  Így nem csak várja, hogy mit kezd vele egy férfi, hanem kezébe veszi az irányítást és ez a mozzanat nagyon is eltért az előző kötetek történetvezetésétől.

Francesca alakja egyáltalán nem jelent meg a szemeim előtt. Nem éreztem rajta semmi különlegeset. Anthony családfő, Benedict egy álmodozó művész, Colin a megrögzött agglegény, Daphne egy okos cselszövő, Eloise meg Eloise. De mi Francesca? A lány, aki egyszerűen nem tudja mit is akar. Ennyit láttam belőle.

A könyvben több betegség is szerepel és az írónő szokás szerint minden apró részletnek utána járt, hogy minden megfeleljen a valóságnak és be is avatja az olvasót, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak. Ezt nagyon szeretem Julia Quinnben.

Összességében nem rossz könyv. Számomra talán azért tűnt egy picit csalódásnak, mert a többi könyv egyszerűen jobban tetszett és túl nagyok voltak ezzel a kötettel szemben az elvárásaim. Kíváncsi leszek, mi lesz a maradék három kötettel, hiszen a Bridgerton családnak még maradt két gyermeke, Hyacinth és Gregory, akik még szabad prédák a házassági piacon. Az utolsó kötet pedig egy lezárása a Bridgerton család történetének.

Lévay Szabina

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: