Szédítő Balaton, avagy R. Kelényi Angelika könyvét olvastuk

Szédítő Balaton, avagy R. Kelényi Angelika könyvét olvastuk

R. Kelényi Angelika Caroline Wood-sorozatával már szemeztem egy ideje. Imponáltak a gyönyörű, színes borítók, hogy egy erős és céltudatos nőről szólnak a történetek és tanácstalanul nézegettem a hangzatos címeket, hogy melyik részt vegyem meg először. Persze utána kellett volna néznem, hogy melyik kötettel kellene kezdeni, de valahogy úgy gondoltam, ezek nem lehetnek összefüggő történetek, hanem inkább különböző sztorik ugyanazzal a szereplővel. Ennek köszönhetően nem a sorozat első részét, hanem a legszimpatikusabb könyvet kaptam le a polcról, a Szédítő Balaton című kötetet. Lévay Szabina kritikája következik R. Kelényi Angelika könyvéről.

Caroline Wood-sorozat

Szédítő Balaton, avagy R. Kelényi Angelika könyvét olvastuk
Szédítő Balaton, avagy R. Kelényi Angelika könyvét olvastuk

Szerencsére nem tévedtem nagyot, mert a kötetet különálló műnek is tekinthetjük. Vannak benne utalások a főszereplő, Caroline Wood előző kalandjaira, ami felkelti az érdeklődést és arra sarkallja az olvasót, hogy ha lemaradt valamiről, akkor pótolja be, de ettől még nagyon is élvezhető műről beszélünk, én legalábbis nagyon élveztem. Olvasás közben nem hiányzik semmilyen információ, amitől hiányérzetünk lenne, vagy ne tudnánk követni az eseményeket. Egyszer sikerült egy ilyen könyvsorozatot kifognom. Nem az első kötetnél kezdtem és semmit nem értettem a történetből, sok információ hiányzott, amit az író nem pótolt, de talán nem is tudott volna. R. Kelényi Angelika viszont úgy írta meg ezt a könyvet, hogy magában is remek és izgalmas olvasmány. Valószínűnek tartom, hogy az elejétől bele fogom magam ásni a sztoriba, mert felkeltette az érdeklődésemet. Na meg, mégiscsak úgy az igazi!

 

 

 

Szédítő Balaton

A Szédítő Balaton egy könnyed olvasmány, ami tökéletesen illik a nyaralás hangulatához és a Balaton szépségéhez. Nagyon tetszett, hogy a helyszínt egy vidéki faluba, a Balaton melletti Rakoncára helyezte az író. Bár még nem néztem meg a térképen hol is van, vagy létezik e egyáltalán a hely, de imádom a vidéket és a Balatont, így számomra ez a helyszín tökéletes. Hiszen ezért is vettem meg a könyvet. Ki ne imádná a Balatont?!

Rejtélyek sora

R. Kelényi Angelika könnyed stílusa magával ragad és a rejtélyek halmozódásával az olvasó feszültsége és kíváncsisága is fokozódik. Bevallom, kicsit tűkön ültem, hogy vajon hogyan keveredik ki ebből Caroline. Minél tovább jutottam a könyvben, annál több titok és összeesküvés került napvilágra. Feszülten futottam végig az oldalakon, hogy minél előbb tudjam, mi is lesz a végkifejlet. Tetszett, hogy az író egy magyar szálat is beleszőtt Caroline Wood történetébe. Caroline édesapja magyar származású és nagybátyja temetésére tér vissza a mi kedvenc újságírónk, hogy a családja nevében átvegye az örökséget.

Először rejtély volt számomra, hogy Caroline édesapja, aki valójában az örökös, miért nem csatlakozott a lányához, vagy ment el egyedül a temetésre, de ahogy az író kifejtette a férfi és Caroline viszonyát, valamint a nagybácsi jellemét, már meg sem lepődtem. Persze a végén a nagybácsiról is kiderül  a rejtett igazság, ami igen mulatságos történet. Caroline megdöbbenésére ő is örököl egy fél panziót gyermekkori ismerősével, aki rögtön megnehezíti a helyzetét, ugyanis a végrendelet kimondja, hogy csak együtt adhatják el a panziót, külön-külön a saját részüktől nem válhatnak meg, Szabados Ádám pedig ragaszkodik a mini hotelhez. Az ügyet még bonyolítja, hogy a nagybácsi halála gyanús Carolinenak, így kénytelen mélyebben belebonyolódni Rakonca sötét életébe és közben ráébredni, hogy a panzió és az üzlettársa nem is annyira közömbösek a számára.

Teljesen összekuszálódnak a szálak

Ha azt hittük, hogy az Ádámmal lassan kialakuló érzelmi szál az egyetlen a könyvben, akkor tévedtünk. A hab a tortán, hogy a nő főnöke, Pierre Duval is megjelenik bonyolítani kicsit a szálakat, kivel nem rég egy kis szerelmi zűrbe keveredett Caroline.

R. Kelényi Angelika igen ügyesen mozgatja a szálakat és szinte csak sejtetve mutatja be az érzelmek alakulását Caroline és Ádám között, miközben Duval is igyekszik visszaszerezni magának a nőt. Imádtam azt a jelenetet, amikor Pierre Duval és Szabados Ádám elsőként találkoznak. Szinte sugárzik a lapokról a két férfi egymás iránti előítélete és féltékenysége.

Természetesen a veszélyt is vállalva, – amiből jócskán kijut szegény Carolinenak – a kedvenc újságírónk nyomozni kezd és szép lassan kideríti az igazságot, miközben teljese belehabarodik Ádámba, a rossz fiút pedig letartóztatják. Végül a két szerelmes egymásra talál, de hogy a nagyvilági londoni oknyomozó riporter és a falusi vendeglátós, panzió tulajdonos együtt maradnak e, nos ezt a kérdést R. Kelényi Angelika nyitottan hagyja. Talán a következő kötetben megtudhatjuk, ami a borítón megjelenő dátum szerint még várat magára.

Egy remek sorozat

A Szédítő Balaton egy remek és izgalmas olvasmány a forró, lustálkodós nyári napokra. Tökéletes egy nyaraláshoz vagy illik egy vidám nyári naphoz a magyar tenger partján. Bárhol is olvassuk, biztosan magával ragad a történet és nem fogunk csalódni benne. De az biztos, hogy most már megnézem a térképen, hogy hol is van az a Rakonca!

Lévay Szabina

 

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: