Hallgass verset, míg megérkezik a vonat!

Hallgass verset, míg megérkezik a vonat!

Hallgass verset, míg megérkezik a vonat! Nyáron a balatoni állomásokon, ősztől pedig országszerte több peronon üthetjük el a várakozási időt versek hallgatásával. A balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett „Vers a peronon” kulturális kezdeményezésnek köszönhetően magyar költők 35 versét kiváló művészek előadásában élvezheti az utazóközönség.

Hallgass verset, míg megérkezik a vonat!

A nyári hónapokban 30 Balaton-parti állomáson , szeptember 6-ától pedig egy hónapig további 20 vasút-, valamint 24 távolsági buszállomáson találkozhatnak az utasok a költeményekkel országszerte.     

Neves színművészek szavalnak

A szervezők idén Szőcs Gézára emlékeznek, de a 2020-ban elhunyt költő mellett például Ady Endre, Bereményi Géza, Csokonai Vitéz Mihály, Faludy György, Fazekas Anna, Petőfi Sándor, Terék Anna és Weöres Sándor versei is elhangzanak majd a megállókban. A költeményeket többek között Beck Zoltán, Für Anikó, Halas Adelaida, Tahin Zsolt és Tóth Ildikó mondják el. A narrátor Kiss Ernő színművész; a hangminőség Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnökének köszönhető.  A zenei szignált, melyet a Kanadában élő Teleki Gergő zongoraművész szerzett, a 11 éves Mihály Adél adja elő zongorán.

Szeptember 5-éig többek között a vonyarcvashegyi, a badacsonytomaji, a zánkai és a balatonboglári vasútállomáson; október 6-áig egyebek mellett a fonyódi, a siófoki, a keszthelyi és a zalaegerszegi vasútállomáson; szeptember 6-ától október 6-áig pedig például a pécsi, a kaposvári, a debreceni és a mezőkövesdi állomásokon  hallhatók a versek.

Forrás: MTI

Kép forrása: Pixabay