A Rokesby család, avagy Bridgertonon túl

A Rokesby család, avagy Bridgertonon túl

Bemutatkozik a Rokesby család. Lévay Szabina könyvajánlója következik. Teltek a napok és én a netet bújtam, Julia Quinn regényeket nézegetve, hogy betöltsem az űrt, amit a lelkemben a Bridgerton család hiánya okozott. Annyira elszomorodtam, hogy vége, nem volt kedvem elolvasni a kilencedik kötetet a Boldogan élteket, ami igazság szerint egy összefoglaló a testvérek sorsáról, mert akkor tényleg le kellett volna zárnom az egészet. Aztán megakadt a szemem egy köteten, aminek a címe Miss Bridgerton miatt. Azonnal tudtam, hogy még nincs vége! 

A Rokesby család

A Rokesby család, avagy Bridgertonon túl
A Rokesby család, avagy Bridgertonon túl

Billie Bridgerton egy fiús lány, aki inkább lovagló nadrágban jár-kel, mezőgazdasággal kapcsolatos könyveket olvas, segít az apjának irányítani a birtokot, mint hogy hölgyek társaságában bálokon parádézzon. Ő egyszerűen ilyen és kész! Mikor elkezdtem olvasni a történetet, azon tanakodtam kinek a lánya lehet ő. Julia Quinn nem nevezte keresztnevükön a szülőket, így csak találgatni tudtam. Mivel Aubrey Hallban a Bridgerton vikomt lakik, rögtön Anthonyra gondoltam, de neki nem így nevezték a lányát. Aztán kiderült, hogy Billie öccsét, aki örököli majd a vikomt címet Edmundnak hívják, a fiatalon meghalt nyolc Bridgerton gyermek édesapját nevezték így. Ez alapján úgy gondoltam, hogy a nagynénjük történetét tartom a kezemben. Nem lehetett másé! Annyira izgultam!

Miss Bridgerton

Billie egy igazi tűzről pattant lány, aki nem igazán tud a fenekén ülni. Gyerekként is inkább a fiúkkal játszott, Andrew és Edward Rokesby társaságában, míg a harmadik és eközben legidősebb testvért Georgeot ki nem állhatta. Amikor Billie felmászott egy fán miákoló macskáért, nem igazán örült, hogy ő talált rá és sietett a segítségére. A férfi szokása szerint kigúnyolja és leteremti meggondolatlansága miatt, ami nem tetszik a lánynak. Balszerencséjükre a férfinak is sikerül fenn ragadni a nem éppen szelíd macska jóvoltából és kénytelenek együtt eltölteni egy kis időt, ami bár egyikük sem veszi észre, elindít bennük egy változást. Hogyan is hangzik az a mondás a gyűlöletről és a szerelemről?

A Rokesby fivérek

George a legidősebb fiú a Rokesby családban és ő örököli a grófi címet édesapja halála után. Nagyon felelősségteljes férfi, aki úgy gondolja, hogy Billie közveszélyes a világra. Két fiatalabb testvére van Edward, aki az új világban szolgál vörös zubbonyosként és Andrew, akit éppen a tengerészet hazaküldött lábadozni, mert eltörte a karját. George a lelke mélyén irigy a testvéreire, akik a hazát szolgálják, mert ő is szíve szerint ezt tenné, de elfogadta a sorsát és próbálja a legjobbat kihozni belőle. A Rokesby és a Bridgerton család nagyon közeli kapcsolatban állnak, ezért gyermek kora óta ismeri Billiet, de mivel nagyobb a korkülönbség köztük, sosem tudott vele kijönni mostanáig. A könyv olvasása közben volt egy olyan érzésem, hogy a két fiatal vonzalmát Andrew már előre kiszúrja és direkt rásegít a dolgokra, hogy összehozza őket. Andrew viselkedése kicsit emlékeztetett Colinra, a csínytevő, állandóan éhes fiatalemberre.

Szerelem sokadik látásra

Julia Quinn szépen lassan vezeti végig a két fiatal lelki útját, hogyan figyelnek fel egymásra, a vonzalmon át a szerelemig. Természetesen először csak valami félreértésnek gondolják mindketten a furcsa érzéseket. A Bridgerton család mulatságán viszont megindul a féltékenykedés, amelyről nem igazán értik, minek is köszönhető. Félreérthető helyzetek és az érzelmek tagadása jellemzi az eseményt, míg meg nem érkezik a szörnyű hír, hogy Edward eltűnt. Ekkor már tisztán kirajzolódott bennem, hogy Billie és George tudat alatt már egy pár, csak ezt ők még igazából tagadják. Aztán hirtelen elcsattan az első csók, amit még mindig nem vesznek komolyan, legalább is Billie. Annak ügyében, hogy Edward segítségére legyenek Geroge Londonba utazik, hogy felvegye néhány befolyásos emberrel a kapcsolatot. Ezt az eseményt kihasználva George anyja be akarja mutatni a kedves társaságnak Billiet, hogy férjet fogjon neki, amitől George a fogát csikorgatja. Egy titkos megbízatás és némi küszködés után a két fiatal végül egymásra talál. Az is kiderül, hogy George anyja pontosan így tervezte a dolgokat és bár nem tudjuk merre járt, szerencsére Edward is megkerül, vagy legalább is ezt a hírt hozzák. Minden jó, ha a vége jó!

Öröm volt olvasni Julia Quinn Miss Bridgerton miatt című kötetét, a hangulata újra a Bridgerton családot idézte, főleg mikor a Pall Mall játékot játszották. Geroge nagyon szimpatikus fiatalember és nagyon tetszett, hogy szépen felépítve követhettük a történetben, ahogy egymásba gabalyodnak a fiatalok. Alig várom, hogy a két Rokesby testvér történetét is megismerhessem.

 

Lévay Szabina

Kép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: