√Āltal√°nos szerzŇĎd√©si felt√©telek

 1. A Szolgáltató
 2. katakonyvespolca.hu online (tov√°bbiakban: “Szolg√°ltat√≥”).
 3. A Szolgáltató cégneve: katakonyvespolca.hu (Keresztes Kata ev.)
 4. A Szolg√°ltat√≥ sz√©khelye: 1021 Budapest, H√°rshegyi √ļt 23
 5. A Szolg√°ltat√≥ postai c√≠me: 1021 Budapest, H√°rshegyi √ļt 23.
 6. NEMZETI ADOŐĀ- EŐĀS VAŐĀMHIVATAL KoŐązponti IraŐĀnyiŐĀtaŐĀsa √°ltal kiadott egy√©ni v√°llalkoz√≥i igazolv√°ny alapj√°n. (55386638)
 7. Tárhely szolgáltató:namecheap.com. Namecheap, Inc. 4600 East Washington Street, Suite 305, Phoenix, AZ 85034 USA
 8. Domain szolg√°ltat√≥: https://www.rackhost.hu (Email:info@rackhost.hu √úgyf√©lszolg√°lat: +36 1 445 1200, ¬†Technikai √ľgyelet: +36 1 445 1204, √územeltetŇĎ: Rackhost Zrt., ¬†C√≠m: 6722 Szeged, Tisza Lajos k√∂r√ļt 41., Ad√≥sz√°m:¬† 25333572-2-06, ¬†C√©gjegyz√©ksz√°m: 06-10-000489, Banksz√°mlasz√°m: 10700433-67330115-51100005 IBAN: HU66 1070 0433 6733 0115 5110 0005, SWIFT/BIC k√≥d:¬† CIBHHUHB, ¬†Nyilv√°ntart√°sba vevŇĎ c√©gb√≠r√≥s√°g: Szegedi T√∂rv√©nysz√©k C√©gb√≠r√≥s√°ga, Illet√©kes kamara: Csongr√°d Megyei Kereskedelmi √©s Iparkamara)
 9. A szolgáltatás igénybevétele

A megrendel√©sek lead√°sa a katakonyvespolca.hu internetes √°ruh√°zban kiz√°r√≥lag elektronikus √ļton lehets√©ges, interneten kereszt√ľl a www.katakonyvespolca.hu webc√≠men. Telefonon, faxon, e-mailen, lev√©lben leadott rendel√©seket a Szolg√°ltat√≥ nem fogad el. A rendel√©sekkel kapcsolatos t√°j√©koztat√°sokat a Szolg√°ltat√≥ szint√©n elektronikus √ļton k√ľldi el a felhaszn√°l√≥k r√©sz√©re. A megrendel√©s lead√°s√°ra regisztr√°ci√≥ ut√°n √©s regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľl is lehetŇĎs√©g van. A term√©k(ek) kos√°rba t√©tel√©t k√∂vetŇĎen √°tv√©teli √©s fizet√©si m√≥d v√°lasztand√≥. A ‚Äěmegrendel√©s elk√ľld√©se‚ÄĚ gomb megnyom√°s√°val a felhaszn√°l√≥ aj√°nlatot tesz, mellyel fizet√©si k√∂telezetts√©ge keletkezik, s melyre a megrendel√©stŇĎl sz√°m√≠tott 48 √≥r√°n bel√ľl e-mailben automatikusan visszaigazol√°st k√ľld√ľnk. A visszaigazol√°s minden esetben tartalmazza a rendel√©s azonos√≠t√≥j√°t, a v√°lasztott √°tv√©teli √©s fizet√©si m√≥dot, a rendel√©s √©rt√©k√©t, a sz√°ll√≠t√°si felt√©teleket, term√©k megnevez√©st √©s darabsz√°mot, valamint a felhaszn√°l√≥ sz√°ll√≠t√°si (n√©v, c√≠m, telefonsz√°m) √©s sz√°ml√°z√°si (n√©v, c√≠m, ha van, t√∂rzsv√°s√°rl√≥i k√°rtyasz√°m) adatait. Amennyiben a visszaigazol√°s ‚Äď mely tartalmazza a megrendel√©s felt√©teleit ‚Äď nem √©rkezik meg, a fogyaszt√≥ mentes√ľl az aj√°nlati k√∂t√∂tts√©g al√≥l. A rendel√©s lead√°sa elŇĎtt a felhaszn√°l√≥nak van lehetŇĎs√©ge a regisztr√°ci√≥kor megadott adatok m√≥dos√≠t√°s√°ra a m√≥dosult adatok fel√ľl√≠r√°s√°val √©s r√∂gz√≠t√©s√©vel. A szerzŇĎd√©s nyelve magyar. A megrendel√©s interneten k√∂t√∂tt, de nem al√°√≠rt szerzŇĎd√©snek minŇĎs√ľl, melynek tartalma iktat√°sra, archiv√°l√°sra ker√ľl, √©s ut√≥lagosan hozz√°f√©rhetŇĎ, visszakereshetŇĎ. Az iktat√°si sz√°m minden esetben a megrendel√©s azonos√≠t√≥sz√°ma. Az √°rak forintban √©rtendŇĎk, az √Āf√°t tartalmazz√°k.

Bankk√°rty√°s fizet√©s eset√©n a v√°s√°rl√°s minden esetben forintban t√∂rt√©nik, a v√©tel√°r j√≥v√°√≠r√°s√°ra forintban ker√ľl sor

Szolg√°ltat√≥ oldal√°n ‚ÄěElŇĎrendelhetŇĎ‚ÄĚ sz√°ll√≠t√°si st√°tusszal m√©g meg nem jelent (k√©sŇĎbbiekben megjelenŇĎ) term√©kek is kos√°rba tehetŇĎek, megrendelhetŇĎek. ElŇĎrendelt term√©k nem elŇĎrendelhetŇĎ term√©kekkel egy√ľttes rendel√©se eset√©n az elŇĎrendelt term√©k √©rt√©ke hozz√°ad√≥dik a t√∂bbi term√©k √©rt√©k√©hez a rendel√©sre √©rv√©nyes sz√°ll√≠t√°si d√≠j meghat√°roz√°sa sor√°n, de az elŇĎrendelt term√©k √∂n√°ll√≥an ker√ľl kisz√°ll√≠t√°sra, a megjelen√©st k√∂vetŇĎen. Ha az elŇĎrendelt term√©k mellett m√°s term√©ket is rendel a Felhaszn√°l√≥, √©s rendel√©s√©bŇĎl csak az elŇĎrendelt term√©kre vonatkoz√≥t tartja fent, a rendel√©s a sz√°ll√≠t√°si d√≠j meghat√°roz√°sa szempontj√°b√≥l √∂n√°ll√≥ megrendel√©snek fog minŇĎs√ľlni. Ha a rendel√©s csak elŇĎrendelt term√©kre vonatkozik, annak sz√°ll√≠t√°si d√≠ja a norm√°l rendel√©sekkel azonos m√≥don ker√ľl meghat√°roz√°sra.

Ha ismert a kiad√≥ szerint elŇĎzetesen v√°rhat√≥ megjelen√©si idŇĎ, akkor azt az elŇĎrendelhetŇĎ term√©k mellett felt√ľntetj√ľk, azonban a kiad√≥k a megjelen√©si idŇĎ v√°ltoztat√°s√°nak jog√°t fenntartj√°k. Az elŇĎrendelt term√©k sz√°ll√≠t√°s√°ra mindig a t√©nyleges megjelen√©st k√∂vetŇĎen ker√ľl sor. IdŇĎnk√©nt elŇĎfordulhat, hogy a kiad√≥i tervben v√°rhat√≥ megjelen√©si idŇĎ m√©g nem szerepel, elŇĎrendel√©s azonban m√°r leadhat√≥ egyes term√©kekre. Az elŇĎrendel√©sekrŇĎl, azok teljes√≠t√©s√©rŇĎl Szolg√°ltat√≥ minden esetben a norm√°l rendel√©sekkel azonos t√°j√©koztat√°st k√ľld az elŇĎrendelŇĎknek. ElŇĎfordulhat, hogy egy k√∂nyvet a kiad√≥ a tervekkel ellent√©tben nem jelentet meg (a megrendel√©s teljes√≠t√©se lehetetlenn√© v√°lik), ilyen esetben a k√∂nyvet tartalmaz√≥ rendel√©st t√∂r√∂lj√ľk a Felhaszn√°l√≥ t√°j√©koztat√°sa mellett.

√öj Felhaszn√°l√≥ regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľl is tud fizetni az oldalon, a megrendel√©s l√©p√©seit k√∂vetve.

Megrendelés lépései:

Tegye a megv√°s√°rolni k√≠v√°nt t√©teleket a kosar√°ba, majd kattintson a ‚ÄěKos√°rba teszem‚ÄĚ gombra az oldal jobb oldal√°n.

A ‚ÄěKos√°r teszem‚ÄĚ dobozban, tudja v√°ltoztatni az egyes t√©telek mennyis√©g√©t √©s itt √©rv√©nyes√≠theti kupon √©s/vagy t√∂rzsv√°s√°rl√≥i kedvezm√©ny√©t.

Lépjen be vagy rendelése folytatásával hozza létre regisztrációját a megrendeléshez.

T√∂ltse ki a h√°zhozsz√°ll√≠t√°si adatokat, illetve ellenŇĎrizze a sz√°ll√≠t√°si c√≠met a ‚ÄěSz√°ll√≠t√°si adatok‚ÄĚ men√ľpontban. Ha a sz√°ml√°z√°si adatok elt√©rnek a sz√°ll√≠t√°si adatokt√≥l, azt is itt kell m√≥dos√≠tania.

Ezut√°n √∂sszes√≠tj√ľk – az √∂n √°ltal v√°lasztott term√©keket, a fizetendŇĎ v√©g√∂sszeget, a sz√°ll√≠t√°si hat√°ridŇĎt, az elfogad√°sra ker√ľlt kedvezm√©nyeket, valamint az √°tv√©teli √©s fizet√©si m√≥dot tartalmaz√≥ – megrendel√©s r√©szleteit. A ‚ÄěMegrendel√©s elk√ľld√©se‚ÄĚ gombbal fejezheti be √©s adhatja le rendel√©s√©t.

A megrendelt term√©k kisz√°ll√≠t√°si felt√©teleit a Fizet√©s √©s sz√°ll√≠t√°s dokument√°ci√≥ban t√ľnteti fel a Szolg√°ltat√≥.¬†

Regisztr√°lt felhaszn√°l√≥k a m√°r felvitt sz√°ll√≠t√°si c√≠mre t√∂rt√©nik automatikusan a kisz√°ll√≠t√°s. Amennyiben sz√°ll√≠t√°si c√≠m v√°ltoz√°s van, akkor a megrendelŇĎnek lehetŇĎs√©ge van m√≥dos√≠tani a c√≠met.

A megrendelt term√©keket a Szolg√°ltat√≥ a csomag fut√°rszolg√°lat √°ltali √°tv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott 2-5 munkanap alatt sz√°ll√≠tja a megrendelŇĎ √°ltal megadott c√≠mre.

Amennyiben a fogyaszt√≥ nem a legolcs√≥bb, szok√°sos fuvaroz√°si m√≥dot v√°lasztja, az ebbŇĎl ad√≥d√≥ t√∂bbletk√∂lts√©get a webshop nem k√∂teles megt√©r√≠teni.

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet √©rtelm√©ben a v√°s√°rl√≥ indokl√°s n√©lk√ľl el√°llhat a v√°s√°rl√°st√≥l a k√©zhezv√©teltŇĎl (term√©k √°tv√©tel√©tŇĎl) sz√°m√≠tott 14 napon bel√ľl. A v√°s√°rl√≥ el√°ll√°si jog√°t az erre vonatkoz√≥ egy√©rtelmŇĪ nyilatkozat √ļtj√°n e-mailben az info@katakonyvespolca.hu c√≠men, illetŇĎleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. sz√°m√ļ mell√©klet√©ben tal√°lhat√≥¬†nyilatkozatminta¬†felhaszn√°l√°s√°val gyakorolhatja. √ćr√°sban t√∂rt√©nŇĎ el√°ll√°s eset√©n elegendŇĎ az el√°ll√°si nyilatkozatot a k√©zhezv√©teltŇĎl (term√©k √°tv√©tel√©tŇĎl) sz√°m√≠tott 14 napon bel√ľl elk√ľldeni a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re. A nyilatkozatmint√°t¬†ide¬†kattintva t√∂ltheti le.

A vevŇĎ el√°ll√°si jog√°t a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©nek napja, √©s a term√©k √°tv√©tel√©nek napja k√∂z√∂tti idŇĎszakban is gyakorolhatja.

 1. K√©zhezv√©tel (term√©k √°tv√©tel√©nek) idŇĎpontja √°tvevŇĎponti √°tv√©tel eset√©ben a rendel√©s √°tv√©tel√©nek idŇĎpontja, h√°zhoz sz√°ll√≠t√°s eset√©ben a fut√°rt√≥l t√∂rt√©nŇĎ √°tv√©tel idŇĎpontja. Ezek √°tvevŇĎponti blokkal/sz√°ml√°val, ill. a fut√°rt√≥l kapott nyugt√°val bizony√≠that√≥ak. Szem√©lyes √°tv√©teli m√≥d nem z√°rja ki az el√°ll√°si jog √©rv√©nyes√≠t√©s√©t.
 2. A visszat√©r√≠t√©s sor√°n az eredeti √ľgylet sor√°n alkalmazott fizet√©si m√≥ddal azonos fizet√©si m√≥dot alkalmazunk, kiv√©ve, ha m√°s fizet√©si m√≥d alkalmaz√°s√°hoz kifejezett belegyez√©s√©t adta. M√°s visszat√©r√≠t√©si m√≥d alkalmaz√°sa eset√©n a Felhaszn√°l√≥t semmilyen t√∂bbletk√∂lts√©g nem terheli.
 3. Ut√°nv√©ttel visszak√ľld√∂tt csomagok √°tv√©tel√©re nincs lehetŇĎs√©g√ľnk.
 4. Kapcsolt term√©kek kedvezm√©nyes megv√°s√°rl√°sa (pl.¬†k√©t term√©k v√°s√°rl√°sa eset√©n a harmadik term√©k aj√°nd√©k, vagy extra kedvezm√©nnyel √©rhetŇĎ el) eset√©n az el√°ll√°si jog az akci√≥ban √©rintett- a teljes √°ru √©s a kedvezm√©nyes √°ru vagy ingyenes term√©kre vonatkoz√≥‚Äďterm√©kekre egy√ľtt √©rv√©nyes√≠thetŇĎ.
 5. A felhaszn√°l√≥ el√°ll√°si jog√°t nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29. ¬ß-√°ban foglaltak eset√©n, √≠gy k√ľl√∂n√∂sen
  – olyan nem elŇĎre gy√°rtott term√©k eset√©ben, amelyet a v√°s√°rl√≥ utas√≠t√°sa alapj√°n vagy kifejezett k√©r√©s√©re √°ll√≠tottak elŇĎ, vagy olyan term√©k eset√©ben, amelyet egy√©rtelmŇĪen a v√°s√°rl√≥ szem√©ly√©re szabtak (pl. fot√≥k√∂nyv);
  – romland√≥ vagy minŇĎs√©g√©t r√∂vid ideig megŇĎrzŇĎ term√©k tekintet√©ben;
  – olyan z√°rt csomagol√°s√ļ term√©k tekintet√©ben, amely eg√©szs√©gv√©delmi vagy higi√©niai okokb√≥l az √°tad√°st k√∂vetŇĎ felbont√°sa ut√°n nem k√ľldhetŇĎ vissza;
  – olyan term√©k tekintet√©ben, amely jelleg√©n√©l fogva az √°tad√°st k√∂vetŇĎen elv√°laszthatatlanul vegy√ľl m√°s term√©kkel;
  – lez√°rt csomagol√°s√ļhang-,illetve k√©pfelv√©tel, valamint sz√°m√≠t√≥g√©pes szoftver p√©ld√°ny√°nak ad√°sv√©tele tekintet√©ben, ha az √°tad√°st k√∂vetŇĎen a v√°s√°rl√≥ a csomagol√°st felbontotta;
  – h√≠rlap, foly√≥irat √©s idŇĎszaki lap tekintet√©ben (az elŇĎfizet√©ses szerzŇĎd√©sek kiv√©tel√©vel);
  – a nem t√°rgyi adathordoz√≥n ny√ļjtott digit√°lis adattartalom tekintet√©ben, ha a Szolg√°ltat√≥ a v√°s√°rl√≥ kifejezett, elŇĎzetes beleegyez√©s√©vel kezdte meg a teljes√≠t√©st, √©s a v√°s√°rl√≥ e beleegyez√©s√©vel egyidejŇĪleg nyilatkozott annak tudom√°sul v√©tel√©rŇĎl, hogy a teljes√≠t√©s megkezd√©s√©t k√∂vetŇĎen elvesz√≠ti el√°ll√°si / felmond√°si jog√°t.
 6. Szolg√°ltat√≥ k√∂vetelheti az √°ru nem rendeltet√©sszerŇĪ haszn√°lat√°b√≥l fakad√≥ k√°rok megt√©r√≠t√©s√©t.
 7. Ha a Felhaszn√°l√≥ web√°ruh√°zunkban szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt, el√°ll√°s helyett felmond√°sra jogosult. Felmond√°si jog√°t a szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s eset√©ben a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©nek napj√°t√≥l sz√°m√≠tott 14 napon bel√ľl gyakorolhatja. Felmond√°si jog√°t nem gyakorolhatja szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s eset√©ben a szolg√°ltat√°s eg√©sz√©nek teljes√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎen, ha a Szolg√°ltat√≥ a teljes√≠t√©st a fogyaszt√≥ kifejezett, elŇĎzetes beleegyez√©s√©vel kezdte meg, √©s tudom√°sul vette, hogy a szolg√°ltat√°s eg√©sz√©nek teljes√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎen felmond√°si jog√°t elvesz√≠ti.

A megrendelt term√©kek hib√°ja eset√©n a Felhaszn√°l√≥ a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny rendelkez√©sei alapj√°n kell√©kszavatoss√°gi ig√©nyt √©rv√©nyes√≠thet a Szolg√°ltat√≥val szemben. A kell√©kszavatoss√°gi ig√©nye √©rv√©nyes√≠t√©se sor√°n a Felhaszn√°l√≥ k√©rheti a hib√°s term√©k kijav√≠t√°s√°t vagy kicser√©l√©s√©t, kiv√©ve, ha a kijav√≠t√°s vagy kicser√©l√©s lehetetlen, vagy a Szolg√°ltat√≥ sz√°m√°ra ar√°nytalan t√∂bbletk√∂lts√©ggel j√°rna. Ha a Felhaszn√°l√≥ a kijav√≠t√°st, vagy a kicser√©l√©st nem k√©rte, illetve k√©rhette, ar√°nyos √°rlesz√°ll√≠t√°st ig√©nyelhet, a term√©ket a Szolg√°ltat√≥ k√∂lts√©g√©re kijav√≠thatja, illetve kijav√≠ttathatja, vagy el√°llhat a szerzŇĎd√©stŇĎl, ha a kijav√≠t√°st vagy kicser√©l√©st a Szolg√°ltat√≥ nem v√°llalta, nem tudta elv√©gezni, vagy ha a kijav√≠t√°shoz vagy kicser√©l√©shez fŇĪzŇĎdŇĎ √©rdeke megszŇĪnt. Az √©rdekm√ļl√°s √©rdemi bizony√≠t√°sa a Felhaszn√°l√≥ k√∂teless√©ge. Jelent√©ktelen hiba miatt el√°ll√°snak nincs helye. A Felhaszn√°l√≥ a v√°lasztott kell√©kszavatoss√°gi jog√°r√≥l egy m√°sikra is √°tt√©rhet, az √°tt√©r√©s k√∂lts√©g√©t azonban viselnie kell, kiv√©ve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolg√°ltat√≥ adott okot. A felhaszn√°l√≥ k√∂teles a hib√°t annak felfedez√©se ut√°n halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb a hiba felfedez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 2 h√≥napon bel√ľl k√∂z√∂lni. A szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 2 √©ves el√©v√ľl√©si hat√°ridŇĎn t√ļl szavatoss√°gi ig√©ny√©t m√°r nem √©rv√©nyes√≠theti. A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott 6 h√≥napon bel√ľl kell√©kszavatoss√°gi ig√©nye √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek a hiba k√∂zl√©s√©n, tov√°bb√° a sz√°mla, vagy annak m√°solata felmutat√°s√°n/megk√ľld√©s√©n t√ļl nincs egy√©b felt√©tele. A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott 6 h√≥nap letelt√©t k√∂vetŇĎen azonban m√°r a Felhaszn√°l√≥ k√∂teles bizony√≠tani, hogy a hiba m√°r a teljes√≠t√©s idŇĎpontj√°ban megvolt.

Kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©se sor√°n, ha a term√©kkel kapcsolatos kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©se nem szem√©lyesen t√∂rt√©nik, az √©rintett term√©k visszasz√°ll√≠t√°s√°t, cser√©j√©t Szolg√°ltat√≥ saj√°t k√∂lts√©g√©re v√©gzi az √°ltala kiv√°lasztott √©s megb√≠zott szolg√°ltat√≥ k√∂zremŇĪk√∂d√©s√©vel, felt√©ve, ha a felhaszn√°l√≥ (v√°s√°rl√≥) ezen ig√©ny√©t elŇĎzetesen, Szolg√°ltat√≥ √ľgyf√©lszolg√°lat√°n bejelenti a t√∂rv√©nyes hat√°ridŇĎn bel√ľl. A Szolg√°ltat√≥val t√∂rt√©nŇĎ elŇĎzetes egyeztet√©s, a panasz bejelent√©se n√©lk√ľl visszak√ľld√∂tt term√©kek postak√∂lts√©g√©t, sz√°ll√≠t√°si d√≠j√°t Szolg√°ltat√≥ meg nem t√©r√≠ti.

Kell√©kszavatoss√°g helyett a Felhaszn√°l√≥ a gy√°rt√≥val vagy forgalmaz√≥val szemben term√©kszavatoss√°gi ig√©nyt is √©rv√©nyes√≠thet. Term√©kszavatoss√°g eset√©n a Felhaszn√°l√≥ kiz√°r√≥lag a hib√°s term√©k kicser√©l√©s√©t (kijav√≠t√°s√°t) ig√©nyelheti. A term√©k akkor hib√°s, ha nem felel meg a forgalomba hozatalakor hat√°lyos minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyeknek, vagy ha nem rendelkezik a gy√°rt√≥ √°ltal adott le√≠r√°sban foglalt tulajdons√°gokkal. A term√©k hib√°j√°t ebben az esetben a Felhaszn√°l√≥nak kell bizony√≠tania. A term√©kszavatoss√°gi ig√©ny a forgalomba hozatalt√≥l sz√°m√≠tott 2 √©ven bel√ľl √©rv√©nyes√≠thetŇĎ. A gy√°rt√≥/forgalmaz√≥ csak akkor mentes√ľl a term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©g al√≥l, ha bizony√≠tja, hogy a term√©ket nem √ľzleti tev√©kenys√©ge k√∂r√©n bel√ľl gy√°rtotta, illetve hozta forgalomba; vagy a hiba a tudom√°ny √©s technika √°ll√°sa szerint a forgalomba hozatal idŇĎpontj√°ban nem volt felismerhetŇĎ; vagy a term√©k hib√°ja jogszab√°ly, illetve k√∂telezŇĎ hat√≥s√°gi elŇĎ√≠r√°s alkalmaz√°s√°b√≥l ered. A gy√°rt√≥nak/forgalmaz√≥nak elegendŇĎ egy okot bizony√≠tania.

Kell√©kszavatoss√°gi √©s term√©kszavatoss√°gi ig√©ny egyszerre, egym√°ssal p√°rhuzamosan nem √©rv√©nyes√≠thetŇĎ.

A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mell√©klet√©ben meghat√°rozott tart√≥s fogyaszt√°si cikkek hib√°ja eset√©n az √°tv√©teltŇĎl sz√°m√≠tott 1 √©ven bel√ľl j√≥t√°ll√°si ig√©nyt √©rv√©nyes√≠thet a Szolg√°ltat√≥val szemben (felt√©ve, ha e Korm. rendelet √©rtelm√©ben fogyaszt√≥nak minŇĎs√ľl). A Szolg√°ltat√≥ csak abban az esetben mentes√ľl a j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©g al√≥l, ha bizony√≠tja, hogy a hiba oka a teljes√≠t√©s ut√°n keletkezett. J√≥t√°ll√°si ig√©ny√©t a Felhaszn√°l√≥ a kell√©kszavatoss√°gn√°l kifejtettek szerint √©rv√©nyes√≠theti, azzal a kiv√©tellel, hogy a tart√≥s fogyaszt√°si cikk hib√°ja eset√©ben az √°tv√©teltŇĎl sz√°m√≠tott 3 munkanapon bel√ľl √©rv√©nyes√≠tett csereig√©ny eset√©n a term√©ket kicser√©lj√ľk ha a meghib√°sod√°s a rendeltet√©sszerŇĪ haszn√°latot akad√°lyozza (ha a term√©k a Szolg√°ltat√≥ √ľzlet√©ben / rakt√°r√°ban rendelkez√©sre √°ll), valamint ezen t√ļli bejelent√©s eset√©n t√∂reksz√ľnk arra, hogy a kijav√≠t√°s, illetŇĎleg a kicser√©l√©s 15 napon bel√ľl sor ker√ľlj√∂n. Kijav√≠t√°s ir√°nti ig√©ny√©t a j√≥t√°ll√°si jegyen felt√ľntetett garanci√°lis szervizn√©l (jav√≠t√≥szolg√°latn√°l) k√∂zvetlen√ľl is √©rv√©nyes√≠theti. Ugyanazon hiba miatt kell√©kszavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si ig√©nyt, illetve term√©kszavatoss√°gi √©s j√≥t√°ll√°si ig√©nyt egyszerre nem √©rv√©nyes√≠thet. A j√≥t√°ll√°sb√≥l fakad√≥ jogok azonban a Felhaszn√°l√≥t a kell√©kszavatoss√°g √©s term√©kszavatoss√°g √ļtj√°n √©rv√©nyes√≠thetŇĎ jogosults√°gait√≥l f√ľggetlen√ľl megilletik.

A Felhasználó szavatossági, illetve jótállási igényét emailen az info@katakonyvespolca.hu címen.

Az √ľgyf√©lszolg√°lati men√ľpontban veheti vel√ľnk fel a kapcsolatot.

A Szolg√°ltat√≥ megtesz mindent az√©rt, hogy az oldalain megjelenŇĎ adatok (term√©kek √°ra, el√©rhetŇĎs√©ge, le√≠r√°sa, stb.) a lehetŇĎ legpontosabbak legyenek. A nyilv√°nval√≥an t√©ves, rendszerhib√°b√≥l sz√°rmaz√≥, 0 v. 1 Ft-os, a szok√°sos piaci √°rt√≥l l√©nyegesen elt√©rŇĎ √°r nem minŇĎs√ľl aj√°nlatt√©telre val√≥ felh√≠v√°snak √©s jogi k√∂telmet a Szolg√°ltat√≥ sz√°m√°ra nem keletkeztet. Akci√≥k keret√©ben meghirdetett aj√°nd√©kterm√©kek eset√©n ennek t√©ny√©t k√ľl√∂n jel√∂lj√ľk. Ha a term√©knek a honlapon megjelen√≠tett √°ra bolth√°l√≥zatunkban aktu√°lis el√©rhetŇĎ √°r√°val √∂sszevetve az √°ltal√°nos online kedvezm√©nytŇĎl magasabb m√©rt√©kben elt√©r, an√©lk√ľl, hogy a term√©k tekintet√©ben b√°rmely kedvezm√©ny lenne jel√∂lve, v√©lelmezendŇĎ, hogy a term√©k √°ra t√©vesen ker√ľlt honlapunkon felt√ľntet√©sre. Ha valamely term√©k akci√≥s √©rt√©kes√≠t√©sben vesz r√©szt √©s a term√©k kedvezm√©ny n√©lk√ľli √°ra, az akci√≥s kedvezm√©ny m√©rt√©ke, √©s a holnapunkon felt√ľntetett kedvezm√©nyes √°r az akci√≥s kedvezm√©ny m√©rt√©k√©tŇĎl elt√©rŇĎ (ann√°l kisebb), nyilv√°nval√≥an t√©vesnek tekintendŇĎ. K√©rj√ľk ilyen esetekben v√°s√°rl√°suk elŇĎtt keress√©k meg √ľgyf√©lszolg√°latunkat.¬† A term√©kek mellett felt√ľntetett k√©pek illusztr√°ci√≥k, minden esetben a term√©kle√≠r√°s tartalmazza a term√©k jellemzŇĎit. Az esetlegesen elŇĎfordul√≥ hib√°k√©rt a Szolg√°ltat√≥ felelŇĎss√©g√©re a 45/2014. (II. 26.) korm√°nyrendeletben √©s a Ptk.-ban r√∂gz√≠tettrendelkez√©sek ir√°nyad√≥ak.

A hat√°lyos jogszab√°lyok √©rtelm√©ben tilos Magyarorsz√°gon 18 √©let√©vet be nem t√∂lt√∂tt szem√©ly r√©sz√©re alkohol- valamint szexu√°lis tartalm√ļ term√©ket √©rt√©kes√≠teni. Amennyiben a Felhaszn√°l√≥ a regisztr√°ci√≥ sor√°n megadta sz√ľlet√©si √©v√©t, √ļgy alkohol- vagy szexu√°lis tartalm√ļ term√©k megrendel√©se eset√©n azt a Szolg√°ltat√≥ √©rv√©nyes nyilatkozatnak tekinti a tekintetben, hogy jogosult-e a Felhaszn√°l√≥ r√©sz√©re a megrendelt term√©k √©rt√©kes√≠t√©s√©re. EllenkezŇĎ esetben a Felhaszn√°l√≥nak az adott term√©k megrendel√©sekor k√ľl√∂n nyilatkozatot kell kit√∂ltenie √©letkor√°ra vonatkoz√≥lag. A Felhaszn√°l√≥ teljes k√∂rŇĪ szavatoss√°got v√°llal az elŇĎzŇĎ bekezd√©sben hivatkozott, a regisztr√°ci√≥kor megadott felhaszn√°l√≥i adatok val√≥s√°gtartalm√°√©rt. Amennyiben ut√≥bb kider√ľl, hogy az √°ltala megadott adatok b√°rmelyike, √≠gy k√ľl√∂n√∂sen alkohol- vagy szexu√°lis tartalm√ļ term√©k megrendel√©se eset√©n a Felhaszn√°l√≥ √°ltal megadott √©letkor nem felelt meg a val√≥s√°gnak, √©s ebbŇĎl a Szolg√°ltat√≥t b√°rmilyen k√°r √©ri illetŇĎleg a Szolg√°ltat√≥val szemben b√°rmilyen jogh√°tr√°nyt √©rv√©nyes√≠tenek, a Felhaszn√°l√≥ k√∂teles a Szolg√°ltat√≥val szemben marad√©ktalanul helyt√°llni, √©s a Szolg√°ltat√≥ fenntartja jog√°t, hogy a Felhaszn√°l√≥val szemben k√°rt√©r√≠t√©si ig√©nyt √©rv√©nyes√≠tsen.

FelelŇĎss√©g korl√°toz√°sa: A katakonyvespolca.hu. nem felelŇĎs az esetleges k√°rok√©rt az al√°bbi esetekben:
– Olyan mŇĪk√∂d√©si hiba eset√©n, amely megg√°tolja a Felhaszn√°l√≥t, hogy csatlakozzon a¬†katakonyvespolca.hu, ott megrendel√©st adjon le.
– Felhaszn√°l√≥ sz√°m√≠t√≥g√©p√©nek b√°rmilyen hardver- vagy szoftverhib√°j√°b√≥l bek√∂vetkezŇĎ meghib√°sod√°s√©rt, vagy az internet csatlakoz√°s megszakad√°sa miatti k√°rok√©rt.
K√©rj√ľk, hogy az internet biztons√°gos haszn√°lata √©rdek√©ben v√©dekezzen az online terjedŇĎ v√≠rusok √©s √ļgynevezett f√©rgek ellen.

III. Egyéb rendelkezések

A Szolg√°ltat√≥ rendszere a felhaszn√°l√≥k aktivit√°s√°r√≥l adatokat gyŇĪjthet melyek nem kapcsolhat√≥ak √∂ssze a felhaszn√°l√≥k √°ltal a regisztr√°ci√≥kor megadott egy√©b adatokkal, sem m√°s internetes honlapok vagy szolg√°ltat√°sok ig√©nybev√©telekor keletkezŇĎ adatokkal.

A Szolg√°ltat√≥ jogosult a felhaszn√°l√≥ r√©sz√©re h√≠rlevelet vagy egy√©b rekl√°m levelet k√ľldeni, amennyiben a felhaszn√°l√≥ a regisztr√°ci√≥kor a megfelelŇĎ adatai megad√°s√°val ehhez elŇĎzetesen, egy√©rtelmŇĪen, kifejezetten √©s √∂nk√©ntesen hozz√°j√°rult. A Szolg√°ltat√≥ nem k√∂teles ellenŇĎrizni, hogy a felhaszn√°l√≥ √°ltal a regisztr√°ci√≥kor illetŇĎleg a hozz√°j√°rul√°s megad√°sakor megadott adatok val√≥sak illetŇĎleg helyt√°ll√≥ak.

A felhaszn√°l√≥ a III.2 pontban hivatkozott √∂nk√©ntes hozz√°j√°rul√°s√°t b√°rmikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolg√°ltat√≥ a visszavon√°st k√∂vetŇĎen a felhaszn√°l√≥ r√©sz√©re t√∂bb h√≠rlevelet illetŇĎleg egy√©b rekl√°m levelet nem k√ľld, tov√°bb√° t√∂rli a felhaszn√°l√≥ adatait a h√≠rlev√©lre feliratkozott felhaszn√°l√≥k adatai k√∂z√ľl.

A term√©kekrŇĎl √≠rt kritik√°k √©s egy√©b kapcsol√≥d√≥ v√©lem√©nyek minden esetben a felhaszn√°l√≥k √°ll√°spontj√°t t√ľkr√∂zik, tartalmuk√©rt a Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get. A Szolg√°ltat√≥ fenntartja a jogot a k√∂z√≠zl√©st, √ľzleti √©rdekeit vagy t√∂rv√©nyt s√©rtŇĎ v√©lem√©nyek t√∂rl√©s√©re.

Megrendel√©s√©vel kapcsolatos b√°rmilyen k√©rd√©s√©vel, √©szrev√©tel√©vel forduljon a web√°ruh√°z oldal√°n felt√ľntetett email c√≠men √ľgyf√©lszolg√°lat munkat√°rsaihoz az info@katakonyvespolca.hu c√≠men.

Fogyaszt√≥i panasz√ľgyint√©z√©s √≠r√°sban t√∂rt√©nik az √ľgyf√©lszolg√°laton kereszt√ľl, az info@katakonyvespolca.hu c√≠men. A panaszkezel√©s nyelve: magyar. A Szolg√°ltat√≥ fenntartja a jogot az obszc√©n, tr√°g√°r, az emberi m√©lt√≥s√°got s√©rtŇĎ panaszbejelent√©sek kivizsg√°l√°s√°nak mellŇĎz√©s√©re, illetve a panasz√ľgyint√©z√©s megszak√≠t√°s√°ra, amely esetben a Szolg√°ltat√≥ semmilyen form√°ban sem v√°llal felelŇĎss√©get a panaszbejelentŇĎt a panasz kivizsg√°l√°s√°nak elmarad√°sa miatt √©rt k√°r√©rt.

A Szolg√°ltat√≥val szemben felmer√ľlŇĎ vit√°s √ľgyek (fogyaszt√≥i jogvita) egyszerŇĪ, gyors, b√≠r√≥s√°gon k√≠v√ľli rendez√©se c√©lj√°b√≥l b√©k√©ltetŇĎ test√ľlet elj√°r√°s√°t kezdem√©nyezheti. A Szolg√°ltat√≥t a b√©k√©ltetŇĎ test√ľleti elj√°r√°sban egy√ľttmŇĪk√∂d√©si k√∂telezetts√©g terheli.

Ha a v√°s√°rolt term√©kkel vagy szolg√°ltat√°ssal kapcsolatban panasszal k√≠v√°n √©lni, akkor ig√©nybe veheti az online √ľgyf√©lszolg√°lati rendszer√ľnket, amely¬†ide¬†kattintva √©rhetŇĎ el.

Jelen dokumentum a 2021. √°prilis 20-√°n l√©p √©letbe. ¬†Az √ĀSZF visszavon√°sig √©s/vagy m√≥dos√≠t√°s√°ig hat√°lyos, rendelkez√©seit csak a hat√°lybal√©p√©s√©t k√∂vetŇĎen k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©sekre kell alkalmazni, kor√°bbi szerzŇĎd√©sekre a hat√°lyba l√©p√©st megelŇĎzŇĎ √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©sei az ir√°nyad√≥ak. Az elektronikus sz√°ml√°z√°ssal kapcsolatos adatkezel√©sre a Szolg√°ltat√≥ mindenkor hat√°lyos adatkezel√©si¬†t√°j√©koztat√≥ja¬†az ir√°nyad√≥.