Gyermekkönyvek kategóriánkban megtalálsz minden, amit egy gyereknek el kell olvassnod. Könyvesboltunkban mesék, mondókák, versek egyaránt elérhetőek.

Az a szülő, aki minden napolvas gyermekének, nemcsak egyszerűen történeteket, meséket olvas fel, hanem fejleszti nyelvi készségét. Mivel a mesék segítik a gyermekek szókincsét fejlszteni. Segít az érzelmi fejlődésben, a kreativitás és a képzerőerő fejlesztésében.

“A meseolvasás a szociális képességek és az érzelmek fejlődését is támogatja, mivel a baba hallja, hogy különböző hangfekvéssel, hangsúllyal, hanglejtéssel fejezed ki az érzelmeket. A társas készségek fejlődését segíti az is, ha arra ösztönzöd a babát, hogy mutasson rá az oldalon a különböző képekre, amikről éppen szó van, és kérdéseket teszel fel neki közben. Az sem baj, ha azokra még csak gügyögéssel felel. Lényeg a kommunikáció. Ha már egy ideje felolvasol neki, észre fogod venni, hogy reagál a hangodra, a karjai és lábai ritmikus mozgatásával.

Az olvasásnak a legnagyobb előnye mégis az, hogy összeköti a baba számára legkedvesebb dolgokat: a hangodat, közelséged a könyvekkel, így a közös olvasási idő megmutatja neki az olvasás fontosságát”.

(forrás: gyerekszoba.hu)

Sikerlista

A kategória összes könyve

Egy termék se felelt meg a keresésnek.