Autóverseny, maffia: Kucsora Zsolt regénye

Autóverseny, maffia: Kucsora Zsolt regénye

Fiatal fiúk, férfiak, kockás has, ordító kipufogó, menő kocsik, szókimondóan egymás közt. A történet egy időutazás, hiszen megjelenik benne a múlt olyan szelete, amire jó emlékezni. Kicsit olyan ez a történet, mintha a szerző kiírta volna magából az álmait, bár sokszor szabatosan fogalmaz, ami egy picit zavaró, de aki szereti ezt a hangulatot, annak kihagyhatatlan ez a történet. Rivalda rovatunkban Kucsora Zsolt Eclipse című könyvéről írtunk.

A Felvidéken az ember élete soha nem volt könnyű. Kezdi a szerző az egyik fejezet elején. Adott egy fiatal fiú, akinek az élete hol telis-tele van csalódásokkal, hol izgalmas versenyekkel. Még abban a korban nőtt fel, amikor volt dvd kazetta, és sokszor előjönnek a gyerekkori be nem teljesült álmai. A történetet a mesélő, – aki valójában a menő kocsi tulajdonosa -, vezeti végig az eseményeken. Mesél a gyerekkoráról, egy autóról, ami gyermekkori álma volt, és most az övé

 

Autóverseny, maffia, szerelem

Autóverseny, maffia, szerelem. Talán nem is kell több, ha éppen erre vágyunk. A regény főhőse Szerencsés Zoli, azaz Kucsi, aki átlagosnak mondható életét éli, egy pizzériát vezet, valamint egy 1995-ös Mitsubishi Eclipse versenyautót.
Sok mindent kipróbált már életében, de valahogy sosem ért célba. Mindig is ott állt a siker küszöbén, de az élet mindig közbeszólt. Táncversenyeket nyert, de csak egy szintig, az első ligában focizott Dunaszerdahelyen, de szponzor hiányában nem sikerült nagyot durrantania. Egy álma mégis teljesült: rengeteg munka és fáradság árán megvásárolta élete szerelmét, a Halálos iramban című film egyik sztárját: egy Mitsubishi Eclipse-et.

 

Megtáltosodott versenyló

Főhősünk kicsit mintha megszemélyesíteni az autóját, beszél hozzá. „Nem szenvedhet semmiben hiányt az autó.” Ez a kocsi olyan, mint egy megtáltosodott versenyló. Úgy óvja, fejlesztgeti, mint egy szülő a gyermekét. Folyamatosan azon agyal, hogyan tehetné még jobbá.

 

Christine

Ahhoz, hogy izgalmas legyen egy ilyen történet, ahhoz mindenképpen kell egy szerelmi szál, és persze a rosszfiúk, és a mindent eldöntő autóverseny.
Adrenalin, veszély, precizitás, száguldás, győzelem. Christine. És ez még nem a szerelmi szál, hanem az autóverseny neve, ahol minden valamire való versenyző felsorakozik, hogy megmutassa, az ő autója a legjobb. Aztán egyik percről a másikra minden a feje tetejére állt. Megjelent egy titokzatos lány, egy régi ismerős, rendőrök, nyomozók, és Kucsi vágya immár nem az volt, hogy megnyerje a versenyt, hanem hogy túlélje.

Kép forrása: Pixabay