Négy izgalmas krimi, ami letehetetlen olvasmány

Négy izgalmas krimi, ami letehetetlen olvasmány

Rengeteg jó krimi, illetve thriller jelent meg az elmúlt évben. Sőt már idén is van több friss megjelenésű kötet, amit bátran ajánlok,  akár kevésbé felkapott szerzőktől is. A klasszikus skandináv krimikedvelők épp úgy, mint a misztikus történetek rajongói találnak kedvükre valót. Berill Shero könyvajánlója következik, krimik, thrillerek minden mennyiségben, izgalmas olvasmányok a nyárra.

Jozef Karika: A hasadék, egy vérfagyasztó krimi

Mindjárt egy újdonsággal kezdem, Jozef Karika: A hasadék című regényével. A szlovák kortárs író művét misztikus thrillerként emlegetik. Megszületésének körülményei is misztikusak voltak. Egy korábbi művének megjelenését követően egy férfi felkereste és elmesélt neki egy hátborzongató történetet. A történet egy elhagyatott elmegyógyintézet széfjében talált dokumentummal kezdődik. Az író lejegyezte a hallottakat, számos adatát ellenőrizte, majd ellátta a megjegyzéseivel és kötetbe rendezte. Így született A hasadék, amely a világ elé tárja a Tribecs-hegységben eltűnt emberek rejtélyét. Nem kapjuk meg a választ arra a kérdésre, hogy ez legenda vagy a kegyetlen valóság? Az eredeti kiadása óta óriási visszhangzott keltett.

Guillaume Musso: Az írók titkos élete

Guillaume Musso: Az írók titkos élete egy szigeten játszódik. A szereplők saját múltjuk foglyai, addig nem léphetnek tovább, míg fény nem derül arra, kinek, mi volt a szerepe. A kultuszregényé vált műveivel a háta mögött Nathan Fawles 1999-ben a Beaumont-szigetre vonul vissza. 2018 őszig még interjút se adott, regényeit viszont továbbra is falják az olvasók. Mathilde Monney, a fiatal, svájci újságírónő az író sikerének titkát kutatva utazik a szigetre. Aznap egy női holttestet sodor partra a víz, a hatóságok ezért megtiltják a ki-beutazást. Ezzel kezdetét veszi az író és az újságírónő közötti párharc. A szerelmet és a félelmet csak egy hajszál választja el egymástól.

Jussi Adler-Olsen: 2117. áldozat

A Q-ügyosztály esetében nem csak az ügyek izgalmasak, hanem Jussi Adler-Olsen: A 2117. áldozat című művében a nyomozó, Carl Mørck, a segédje, Assad és asszisztensük, Rose személye is érdekfeszítő. Assadot kibillenti egyensúlyából egy elhunyt asszonyról olvasott cikk. Kiderül, hogy az elhunyt nő sorsa összefonódik Assad családjáéval. A szálakat a férfi régi, iraki ellensége irányítja. Versenyfutás kezdődik az idővel, hogy Ghaalibot és társait megakadályozzák az Európa ellen tervezett merényletek elkövetésében. Ezzel egy időben egy fiú azt tervezi, hogy szenvedéseiért bosszút áll a dán társadalmon és úgy dönt, hogy a szüleivel kezdi a sort.

Michael Robotham: Fulladás

Három főszereplős Michael Robotham: Fulladás című regénye. A 15 éves tehetséges korcsolyázó Jodiet egyik nap holtan találják. A szüleit is megdöbbenti, hogy nem olyan ártatlan kislány, mint ahogy a szülei hitték. Cyrus Haven pszichológust kérik fel, igazságügyi szakértőnek. A rendőrségen óriási a nyomás, elő is állítják a feltételezett gyilkost, de valami nem stimmel a férfi vallomásával. És itt van még Eyie, akiről nem tudni pontosan hány éves, honnan és hogyan került egy rejtekszobába és aki egy szigorúan zárt nevelőintézetben várja, hogy nagykorúvá válásával önálló életet kezdhessen. Képes leleplezni mások hazugságait, Cyrus és Eyie közötti szál roppant izgalmas, kettejük kapcsolatából derül ki apránként, hogy mi történt Jodie-val.

 

Berill Shero

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.
%d bloggers like this: