Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt

Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt

Könyvajánló rovatunkban ezúttal olyan könyveket hoztunk, amelyek különböző tanulási módszereket ajánlanak ahhoz, hogy ne maradjanak el az iskolában a sikerek. Ezek a kötetek természetesen nem pótolják a szorgalmat, a tanulásra fordított minőségi időt, ám hozzásegíthetnek ahhoz, hogy minél kevesebb fáradsággal, hatékonyan történjen a tanórákra való felkészülés.

Nagy Sára és Harkai Luca:Tanulási stratégia és fókusz

Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt
Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt

„Szoktad te is azt érezni, hogy keresztbe lenyel a tanulnivaló?

Vizsgaidőszakok, érettségi, mi leszek, ha… (tudod, nagy leszek)???? A tanulás többnyire nem élvezetes, sokkal inkább a kitartás próbája.
De van egy egyszerű megoldás. Ha harcolni akarsz, fegyverekre van szükség, kiképzésre, edzésekre, hadseregre.
Mi azt szeretnénk megmutatni neked, hogy a saját világodban hogyan nyerhetsz. És segítünk abban, hogyan állj vissza a küzdőtérre, ha padlóra kerültél.

Mi a HATÉKONYABB TANULÁS nagykövetei vagyunk. A te barátaid, akiknek az a céljuk, hogy segítsenek ebben a nyomással teli világban megvalósítani az álmaid.

Jó olvasást!

Sári és Luca”

 

Grandmaster Kevin Horsley: Emlékezz mindenre

Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt
Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt

Nagy mennyiségű információra kell emlékezned? Nehezedre esik észben tartani fontos dolgokat? Időt vesztegetsz azzal, hogy újra és újratanulod ugyanazt az információt?

A memóriafejlesztés e kulcsfontosságú tankönyvében Kevin Horsley, Nemzetközi Memória Nagymester mutatja meg, hogyan edzd a memóriád, erősítsd a mentális képességeid, és tartsd ébren az elméd! Segítségével ki fogod fejleszteni azokat a képességeidet is, melyek nagy mennyiségű információ megjegyzését teszik lehetővé, így nem csupán a magánéletben, de az üzleti életben is a csúcsra juthatsz.

Nemsokára megismerheted:
-a hat legerőteljesebb memorizáló módszert, mellyel azonnali javulást érhetsz el az információ tárolásának és előhívásának területén
-hogyan emlékezzünk eleinte csak 7, majd több mint 50 féle információra a rövid távú memóriánk segítségével
-hogyan emlékezzünk könnyedén a vizsgákra megtanult dolgokra
-hogyan fejlesszük koncentrációnkat és fókuszunkat
-hogyan emlékezzünk könnyedén a nevekre, kódokra, időpontokra

Kevin Horsley
Nemzetközi Memória Nagymester, a nemzetközi Memóriabajnokság érmese és az Everest Memóriaverseny rekordere. Kevin hivatásos nemzetközi előadó, aki már számos országban megfordult. Intézményeket támogat a tanulás, motiváció, kreativitás és gondolkodás fejlesztésében.

 

Carol Vorderman: Segíts a gyerekednek-Tanulási technikák

Az iskolai sikerekhez és a hatékony tanuláshoz mindenkinek másfajta támogatásra van szüksége: van, akinek a magabiztosságát kell növelni, másoknak a stresszkezeléséhez kell segítség vagy éppen a tanulnivaló rendszerezése, a prioritások felállítása jelenti a megoldást. A hiánypótló könyv abban segít, hogy mindenki megtalálja a számára ideális tanulási stílust és technikát.
A Tanulási technikák lépésről lépésre színes ábrákkal, lépésről lépésre mutatja be a könnyen elsajátítható módszereket a tanuláshoz, vizsgázáshoz, motiváláshoz, ismétléshez, online tanuláshoz, stresszkezeléshez, de akár egy prezentáció megtartásához is találunk benne praktikus tippeket.
A könyvet a felső tagozatosok már önállóan is használhatják, de ajánljuk egyetemistáknak, szülőknek és nem utolsósorban a tanároknak is.

 

 

Peter Hollins: Szupertanulás

Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt
Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt

Legyen mostantól könnyű, izgalmas, magától értetődő és motiváló a tanulás!

Sajnos se a szüleink se a tanáraink nem tanították meg nekünk, hogyan is kell tanulni. Ez a könyv hozzásegít ahhoz, hogy leszámolj az összes eddigi tévhiteddel, és végre élvezetessé váljon a tanulás!

A kötet lépésről lépésre bemutatja a hatékony tanulás tudományosan bizonyított módszereit. A Szupertanulás nem tankönyv, hanem egy útikalauz a tanuláshoz! Megmutatja a leghatékonyabb módszereket, a buktatókat, amelyeket el kell kerülnöd és a szokásokat, amelyeket ki kell alakítanod. A könyv a tanulási folyamat minden fázisát bemutatja, a pozitív környezet megteremtésétől kezdve, a memória biológiai alapjain át, a tanuláselméletekig. Több tudományágat is segítségül hív, hogy olyan átfogó technikákat mutasson meg, amelyekkel egyszerűen, többet és gyorsabban tanulhatsz!

Megtudhatod:
– Hogyan működik a memóriánk, és hogyan emlékezzünk könnyebben
– Milyen elmetípusok és tanulási stílusok vannak
– Mik a tanulás megfelelő feltételei
– Hogyan szabadulj meg egy életre a magolástól
– Miért szeretett Einstein munka közben hegedülni
– Melyek azok a tanulási hibák, amelyeket valószínűleg most is elkövetsz

Előzz meg másokat, győzd le a versenytársakat, és rekordidő alatt juss el oda, ahová szeretnél! Sajátítsd el az ideális tanulás módszerét, és takaríts meg rengeteg időt!

A tanulás megtanulása az egyik legértékesebb készség, amivel valaha is rendelkezni fogsz. Jobb jegyeket szerzel, jobb eredményeket érsz el a munkádban, jobb kapcsolatokat, élvezetesebb hobbikat fogsz találni, és így mindennap közelebb kerülsz ahhoz az élethez, amire igazán vágysz!

 

 

Horváth Ria: 5öst érő tanulási 5letek

Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt
Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt

Ez a könyv segít megtalálni, hogy miért érdemes tanulnod; megmutatja, hogyan oszd be úgy az időd, hogy kevesebb tanulásra fordított órával még többre juss; tippek, trükkök alkalmazása révén bízni magadban, a tanulási folyamat tervezésében, szervezésében és az igaz történetek által hitet, erőt nyerni, hogy egyre nagyobb örömmel állj neki tanulni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barbara Oakley, Terrence Sejnowski, Alistair McConville: A tanulás tanulása

Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt
Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt

A tanulás tanulása az egyik leghasznosabb könyv, amit valaha a kezedbe vettél, hiszen segítségével megtanulhatsz jól tanulni.
Mindegy, hogy ügyesebb szeretnél lenni a sportban, kipróbálnád magad egy új területen, vagy jobb jegyekre van szükséged álmaid megvalósításához, itt olyan trükköket ismerhetsz meg, amelyek segítségével célba érsz.
Tanulni sosem késő! Gyerünk, kezdj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

Olav Schewe, Barbara Oakley: Szuperagy

Túl sok időt töltesz tanulással, de a végeredmény kiábrándító?
Nehezen emlékszel vissza arra, amit olvastál, és hajlamos vagy a halogatásra?
Gyakran elkalandozik a figyelmed, és unalmasnak találod az anyagot?
Ha mindez igaz rád, ez a könyv neked szól.

A kötet szerzői, dr. Barbara Oakley és a Szuperdiák bestseller írója, Olav Schewe korábban tanulási nehézségekkel küszködtek, de rátaláltak azokra a technikákra, amelyek segítségével bármilyen anyagot könnyedén elsajátíthatnak. Az idegtudomány és a kognitív pszichológia meglátásaira építve képesek voltak fejleszteni és javítani tanulási képességeiket, legyen szó bármilyen témáról is.

A sikeres tanulók folyamatosan bővítik az eszköztárukat olyan módszerekkel, amelyek segítenek a tanulásban. Ez teszi lehetővé, hogy maximális hatékonysággal használják az agyukat, függetlenül attól, hogy van-e kedvük épp a tanuláshoz, vagy nincs.

Lantos Mihály: Lépéselőny-Tanulj meg tanulni!

Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt
Tanulj meg tanulni!-Könyvajánló tanévkezdés előtt

Lehet, hogy nem úgy használjuk az agyunkat, ahogyan az a legjobban működni képes?
Nem aknázzuk ki a benne rejlő lehetőségeket? Lantos Mihály, a Villámolvasás a gyakorlatban című sikerkönyv szerzője, tanulás-módszertani tréner, egyetemi oktató megtanítja, hogy használjuk az elménket úgy, ahogyan az a legeredményesebben működik! Nem mutat semmi újat, csak emlékeztet bennünket arra, hogy milyen az, amikor a tanulás élmény! Ezt a módszert elsajátítva bármely korosztály élvezni fogja a tanulást és tudását.

 

 

 

 

 

 

Kép forrása: Pixabay, Líra, Libri

 

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.